Dobré rady ako pripraviť ešte lepšie mäso
Miluje vaša rodina dobré mäso? Tak ho pripravte najlepšie, ako sa dá.
Chrumkavejšia kôrka
Pri pečení bravčového mäsa ho dvadsať minút pred dopečením treba potrieť pivom. Kôrka bude mať zlatiskú farbu a bude nádherne chrumkavá.
Chuť na dobrý guláš?
Mäso treba krájať vždy cez vláko, nie po vlákne.
Chutné mäsko
Ako docieliť, aby mäso príjemne voňalo? Cibuľu odšťavte v odšťavovači a šťavou z cibule potom potrite mäso, bude mať skvelú chuť.
Pri vyklepaní mäsa
Mäso treba klepať na navlhčenej doske, ktorá nesaje šťavu z mäsa. Jemné mäso, napríklad teľacie či na bifteky, stačí naklepať jemne päsťou alebo opačnou stranou noža.
Pečenie jaterníc
Aby jaternice pri pečení nepraskli, skúste ich ponoriť na chvíľu do horúcej vody.
Chrumkavejšie rezne
Ak si chcete pochutnať na krehučkých rezňoch, na ich obalovanie použite čerstvú strúhanku. Nepije do seba toľko oleja ako stará.
Pečenie mäsa
Pečené mäso neobracajte vidličkou, ani doňho nepichajte nožíkom, lebo by vytiekla šťava a ostalo by suché.
Text: -bn- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock