Kuracia dobrota s britskou príchuťou - vyskúšajte!
"Na cestách po svete si často objednávam tamojšie kuracie špeciality a keď ma zaujmú, hneď ich uvediem do vlastnej kuchyne," hovorí Burc Tuncel, šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs.
Britská kuracina so špargľovou omáčkou
Potrebujete:
- 200 g kuracích pŕs
- 100 g húb
- 120 g špargle
- 50 ml smotany
- 10 g masla
- cesnak
- soľ a korenie
- olivový olej
Postup:
1. Kurča prudko osmažte na hladkej panvici, kým nezíska peknú farbu. Potom ho vložte do rúry na 12 minút na 180 oC.
2. Medzitým nakrájame huby a cesnak a osmažíme na masle.
3. Špargľu očistite, zbavte drevnatých častí a ponorte do horúcej vody asi na päť minút. Uvarenú vložte do mixéra a mixujte, kým z nej nebude úplná kaša. Rozmixovanú špargľu vráťte na oheň, pridajte maslo, smotanu a štyri minúty povarte.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Burc Tuncel, šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu