Presunúť na hlavný obsah

Syrové minifondue pre návštevy - oblížu si prsty!

Recepty

Návštevu určite poteší, pokiaľ im pripravíte chutnú a pekne naaranžovanú pochúťku v podobe syrového minifondue.

Sedliacke syrové minifondue

Potrebujeme:
- 4 menšie upečené žemličky asi po 30 g
- 100 g oravskej slaniny
- 350 g topeného syra – Apetito (syrokrém)
- 125 g farebných paprík
- mleté biele korenie
- 80 g kyslej smotany
- čerstvú pažítku

Postup:
1. Zo žemlí zrežeme vršok a spodné časti vydlabeme.
2. Slaninku nakrájame na drobné kocky a osmažíme do chrumkava. Zmiešame smotanu, topený syr, nadrobno nakrájané papriky, vychladnutú slaninku, pažítku a korenie. Tukom zo slaniny potrieme vnútra žemličiek a naplníme ich syrovou zmesou. Položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C asi tak na 10 minút. Podávame horúce.
3. Konzumujeme pomocou upečeného vršku zo žemličiek, ktorý nám poslúži aj ako lyžica.

Tip: Do syrovej náplne môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie, napríklad nakrájanú šunku, nastrúhaný plesňový syr alebo najemno nakrájaný pór.