Žltkový krém s čučoriedkami - to je pochúťka
"Keď sa vraví o luxusných dezertoch, každý si predstaví prácne zákusky z drahých surovín. V skutočnosti môže výnimočnosť spočívať v originálnom nápade a nevšednom aranžmán. Presne tak mi to chutí v kuchyni i za stolom," hovorí Róbert Krištof, šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave.
Žĺtkový krém s čučoriedkami
Suroviny:
- 4 žĺtky
- 50 g práškového cukru
- 1 struk čerstvej vanilky
- 100 ml bieleho dezertného vína (sherry, portské, marsala)
Postup:
1. Žĺtky, práškový cukor a dreň vanilky vylejeme do misy a dáme nad vodný kúpeľ. Šľaháme, pomaly prilievame víno, kým sa nevytvorí krém.
2. Časť čučoriedok nasypeme do pohárov a zalejeme krémom, druhú časť čučoriedok použijeme ako dekoráciu.
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Róbert Krištof, šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave
Foto: Robert Huttner pre Pravdu