Presunúť na hlavný obsah

Recept: Kuracia pečeň na spôsob Bacskai

Recepty

Ohnivá dobrota našich južných susedov.

Príprava: 15 minút

Varenie: 20 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
1000 g kuracej pečienky
150 g cibule
150 g bravčovej masti
3 zelené papriky
2 paradajky
1/2 viazaničky petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
majorán
mletá červená (kalocsai) paprika

Postup:
1.
Umyté kuracie pečienky narežeme na väčšie kusy. Na panvici na masti dozlatista osmažíme červenú cibuľu, pridáme nakrájanú zelenú papriku a paradajky.
2. Na ohni všetko opečieme, a pridáme pečienku. Okoreníme, osolíme, pridáme majorán a nakoniec mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dorestujeme.
3. Ako prílohu podávame zemiaky s petržlenom, ryžu alebo domácu tarhoňu. Toto jedlo sa podáva čerstvé v teplom stave. Dozdobíme zelenou paprikou a paradajkami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha