Recept: Kuracia pečeň na spôsob Bacskai
Ohnivá dobrota našich južných susedov.
Príprava: 15 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
1000 g kuracej pečienky
150 g cibule
150 g bravčovej masti
3 zelené papriky
2 paradajky
1/2 viazaničky petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
majorán
mletá červená (kalocsai) paprika
Postup:
1. Umyté kuracie pečienky narežeme na väčšie kusy. Na panvici na masti dozlatista osmažíme červenú cibuľu, pridáme nakrájanú zelenú papriku a paradajky.
2. Na ohni všetko opečieme, a pridáme pečienku. Okoreníme, osolíme, pridáme majorán a nakoniec mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dorestujeme.
3. Ako prílohu podávame zemiaky s petržlenom, ryžu alebo domácu tarhoňu. Toto jedlo sa podáva čerstvé v teplom stave. Dozdobíme zelenou paprikou a paradajkami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha