Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Štipľavé kuracie krídelká

Recepty

Pripravte si ostrú pochúťku za málo peňazí.

Príprava: 10 minút

Marinovanie: 3 hodiny
Varenie: 15 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
12 kuracích krídiel
1 čili paprička zbavená semienok
1 kl čili korenia
2 kl čerstvo drveného zázvoru
nastrúhaná kôra z citróna alebo limetky
4 PL oleja
1 kl nasekaného koriandrového listu
2,5 kl sójového oleja
citrónová kôra a koriandrový list na ozdobu

Postup:
1.
Krídla nakrájame na polovičky. Všetky prísady pomiešame do jednej misy. Zmes natrieme na krídla.
2. Všetko necháme namarinovať pod pokrievkou tri hodiny. Na strednom ohni za stáleho miešania krídelká upečieme do zlatista.
3. Servírujeme s ľubovoľnou prílohou – ryžou, zemiakmi, chlebom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha