Presunúť na hlavný obsah

Jedlá s fantáziou: Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom

Recepty

Zbavte sa nudného stereotypu v kuchyni.

Príprava: 60 minút

Náročnosť: 3

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g panenky z mliečneho prasiatka (možno nahradiť bravčovou panenkou)
olej na opečenie
200 g čerstvého syra alebo jemného tvarohu
4 stonky čerstvého tymianu
4 pláty cesta na jarné rolky
4 žĺtky
soľ
korenie mleté
12 kumkvatov
100 ml čierneho piva
1 PL hnedého cukru

Postup:
1.
Čerstvý syr ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a zmiešame s dvoma žĺtkami.
2. Panenku zľahka opečieme na stredne zohriatej panvici.
3. Rozložíme plát cesta na jarnú rolku, potrieme 2/3 pripravenou nátierkou, na začiatok položíme panenku, zahneme strany do vnútra a rolujeme pevnú rolku.
4. Do misky na šľahanie dáme hnedý cukor, 2 žĺtky a hnedé pivo. Šľaháme ručne alebo za pomoci ručného mixéra do penista cez vodný kúpeľ, pričom dávame pozor, aby sa masa neprehriala – voda  hrnci nesmie vrieť, len ju udržujeme horúcu.
5. Kumkvaty rozrežeme po dĺžke na polovicu a uložíme rezom nadol do malej panvičky, necháme na miernom plameni zľahka skaramelizovať, odložíme bokom.
6. Pripravené rolky si teraz sprudka opečieme v dostatočnom množstve oleja do chrumkava.
7. Na tanier servírujeme penu z čierneho piva, poukladáme nakrájanú rolku z prasiatka a dozdobíme skaramelizovanými kumkvatmi.

Náš tip:
Kumkvat je ovocie veľmi bohaté na vitamín C, dobre sa chuťovo dopĺňa s čiernym pivom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Rastislav Krampl, šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu