Diabolské karé na zemiakovej placke ulahodí chlapom aj vášmu jazýčku
Tradičná slovenská kuchyňa dostane v novom šate takú príchuť, že si za ňou pôjdete nohy dolámať.
Diabolské karé na zemiakovej placke
Potrebujeme:
Diabolské karé:
- 300 g bravčového karé
- soľ
- korenie
- horčica
- múka
- olej
- sekané feferónky
Zemiaková placka:
- 4 surové zemiaky
- 2 PL hladkej múky
- 100 ml mlieka
- 2 vajíčka
- majorán
- 50 g slaniny
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
Postup:
1. Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, cesnak, múku, osmaženú slaninku s cibuľkou, majorán, soľ, korenie, trochu mlieka a dôkladne zamiešame. Na rozpálenom tuku vypražíme malé placky.
2. Diabolské karé: Nakrájame karé, ochutíme ho a potrieme nasekanými feferónkami. Necháme v chlade odpočinúť asi 20 minút. Potom ho pomúčime a pečieme na rozpálenom tuku na oboch stranách. Zdobíme grilovanými feferónkami a hotové ukladáme na pripravené placky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marián Filo, šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu