Presunúť na hlavný obsah

Perníkové vajíčka - recept, ktorý poteší najmenších

Recepty

Hostí si môžete uctiť aj veselými perníkovými vajíčkami a deti budú nadšené zo zajačieho snemu. Hlavne nech je stôl prestretý v jarných farbách.

Perníkové vajíčka

Potrebujeme:
- Cesto na 16 kusov:
- 1 balenie zmesi na perník
- 400 ml vody
- 120 ml oleja (12 PL)
- 4 zarovnané PL slivkového lekváru alebo ríbezľového džemu
- 3 PL rumu
- Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy
- 150 g marcipánu
- 1 balenie tubičiek na zdobenie
     
Postup:
1. Na prípravu cesta zmiešame zmes na perník s vodou a olejom. Všetko dôkladne premiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

2. Po vychladnutí perník rozdrobíme do misy, pridáme lekvár alebo džem, rum a ručne dobre prehnetieme dohladka. Ruky namáčame v studenej vode a tvarujeme vajíčka veľké 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.

3. Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a nalejeme do mištičky. Pomocou vidličky namočíme osem vajíčok a necháme zatuhnúť. Marcipán rozvaľkáme na pocukrovanej ploche na výšku asi 5 mm, nakrájame štvorčeky, do ktorých zabalíme zvyšné vajíčka. Všetky vajíčka dozdobíme podľa fantázie tubičkami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker