Škola varenia: Gratinovaná špargľa so šunkou
Pripravte sa na blížiacu sa sezńu špargle.
Príprava: 20 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g zelenej špargle
600 g bielej špargle
100 g dusenej šunky
soľ
mleté čierne korenie
100 g topeného syra
30 g zrejúceho kozieho syra
100 ml smotany na šľahanie
cherry paradajky
hlávkový šalát
čakanka
Postup:
1. Špargľu umyjeme, očistíme škrabkou (začíname 0,5 cm pod hlavičkou smerom dolu). Po očistení skrojíme spodné časti (asi pol centimetra, lebo sú tvrdé a nekonzumovateľné) a dáme variť do osolenej vody na 4 minúty. Hlavičky nemusia byť ponorené. Po uvarení špargľu vyberieme do ľadovej vody.
2. Omáčku pripravíme rozmixovaním topeného syra, nastrúhaného kozieho syra a smotany.
3. Špargľu zabalíme do plátkov šunky, prelejeme syrovou omáčkou a dáme zapiecť do rúry na 200 °C do zlatohneda. Dekorujeme konfitovanými cherry paradajkami, listovým šalátom a jemne sparenou čakankou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Pravdy