Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom
Nemusí byť len varené. Skúste ho upiecť.
Príprava: 25 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 bravčové koleno s kosťou (približne 1400 g)
soľ
mleté čierne korenie
5 g rozmarínu
200 g čerstvého chrenu
200 g jabĺk (golden delicious)
1 citrón
50 ml bieleho jogurtu (môže byť aj majonéza)
20 g cukru
Postup:
1. Koleno umyjeme, dobre nasolíme a vtrieme po celom povrchu rozmarín a cesnak. Takto pripravené koleno dáme na pekáč a pečieme pri 140 °C až kým sa neoddeľuje mäso od kosti (3-5 hodín).
2. Chren očistíme a nastrúhame spolu s jabĺčkami na hrubšie rezančeky, zakvapkáme citrónom, pridáme jogurt (majonézu) a premiešame. Nakoniec dochutíme soľou, korením a vyvážime chuť citrónom. Podávame s čerstvým chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha