Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si dobrotu: zemiakový šalát s medvedím cesnakom!

Recepty

Tento šalát je ľahká, zdravá príloha, ktorá spestrí jarný jedálny lístok.

Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom

Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov varného typu A
- 250 g kyslej smotany
- 2 malé šalotky alebo 1 cibuľu
- 50 ml vývaru
- 20 ml vínneho octu
- soľ
- biele mleté korenie
- 50 g medvedieho cesnaku

Postup:
1. Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

2. Umytý a očistený medvedí cesnak nakrájame na tenké rezančeky a pridáme k zemiakom. Nemiešame.

3. Vývar a vínny ocot uvedieme do varu, pridáme soľ, korenie a nadrobno nakrájanú šalotku. Odstavíme a ešte horúce prelejeme cez zemiaky a medvedí cesnak.

4. Necháme mierne vychladnúť, pridáme kyslú smotanu a zľahka premiešame, aby sa nám zemiaky nerozpadli.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Rastislav Krampl, šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu