Pripravte si chutného zubáča s chorizo omáčkou
Hlavným cieľom bruncha je najesť sa v pokoji, pomaly a s priateľmi. A keď na stôl položíte také chutné jedlo ako zubáča, určite to bude lahoda.
Zubáč s chorizo rajčinovou marmeládou
Potrebujeme:
- 800 g filiet zo zubáča
- 2 PL hladkej múky
- soľ
- olej na opekanie
- 200 g choriza (prípadne inej paprikovej salámy)
- 50 g sušených rajčín
- 1 malú cibuľu
- 200 ml rajčinovej šťavy
- 100 g želírovacieho cukru
- soľ
- čierne mleté korenie
- štipka mletého čili
Postup:
1. Marmelády: Chorizo, sušené rajčiny a cibuľu nakrájame na rovnaké drobné kocky. Na oleji postupne restujeme cibuľu do sklovita, pridáme chorizo, restujeme ďalej do chrumkava. Pridáme sušené rajčiny, rajčinovú šťavu, želírovací cukor a pochutiny. Necháme 5 – 10 minút povariť a odstavíme.
2. Zubáč: Filety očistíme, odstránime zvyšky kostí a plutiev a ostrým nožom narežeme kožu. Filety ochutíme soľou a korením, pomúčime a pečieme na oleji do chrumkava.
3. Servírovanie: Na stred taniera naložíme horúcu rajčinovú marmeládu a navrch položíme zubáča.
Tip: Zubáča na tanieri pokvapkáme kvalitným, extra panenským olivovým olejom, ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Rastislav Krampl, šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu