Presunúť na hlavný obsah

Kuracie prsia trochu inak - v arašidovej omáčke!

Recepty

Pripravte si kuracie prsia trošku netradičným spôsobom. S arašidovou omáčkou.

Kuracie prsia v arašidovej omáčke

Potrebujeme:
- 400 g kuracích pŕs bez kože a kostí
- 50 g nesolených olúpaných arašidov
- 1 malú cibuľu
- 20 g čerstvého zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml kokosového mlieka
- 200 ml kuracieho vývaru
- 1 zväzok čerstvého koriandru
- 4 PL oleja
- 1 ČL červenej karí pasty

Postup:
1. Omáčka: V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme nahrubo nasekanú cibuľu, zázvor, cesnak, arašidy, urestujeme do zlatista, pridáme červenú karí pastu (alebo 1 červenú čili papričku, 1 steblo citrónovej trávy, 1 kus čerstvej červenej papriky, šťavu z jednej limetky a štipku mletého koriandru), zľahka urestujeme zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Necháme 10 – 15 minút povariť a mixujeme na hladkú omáčku.

2. Mäso: Kuracie prsia nakrájame na 2 cm kocky a opekáme na PL oleja zo všetkých strán. Podlejeme arašidovou omáčkou, necháme prevrieť, posypeme sekanou koriandrovou vňaťou a ihneď podávame.

Tip: Ako príloha je vhodná basmati ryža.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Rastislav Krampl, šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu