Presunúť na hlavný obsah

Recept: Býčie žľazy v kukuričnom obale

Recepty

Úcta k tradíciám našich dedov by mala patriť ku gastronómii každého kuchára.

"Úcta k tradíciám našich dedov by mala patriť ku gastronómii každého kuchára. Neznamená nič zložité - hľadanie surovín u domácich producentov, poctivú prípravu a zachovanie tradičných postupov."

Ladislav Dibala, šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači-Sielnici

Príprava: 20 minút
Varenie: 25 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g býčích žliaz
soľ
400 g kukuričnej krupice
2 vajcia
masť na vyprážanie

Postup:
1.
Býčie žľazy dôkladne poumývame pod tečúcou vodou. Nakrojíme a stiahneme povrchovú blanu. Nakrájame asi na 1 cm plátky a opatrne naklepeme. Osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením.
2. Obalíme v rozšľahaných vajciach a kukuričnej krupici. Plátky vyprážame v rozohriatej masti na strednom ohni do zlatista. Po vypražení ich necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha