Veselé jarné dezerty: Maková bábovka
So začiatkom jari je načase, aby rozkvitol aj stôl.
Príjemnú náladu vyčarujú skvelé, pritom na výrobu jednoduché muffiny, či už ich ozdobíte marcipánovými rybičkami, alebo kvietkami. Ak máte radšej tradičnejšie sladkosti, ponúkame recept na bábovku alebo orechové rožteky. A kto by si chcel pochutiť na slanom koláči, nech vyskúša zelený špenátový koláč. Dobrú chuť!
Náročnosť: 1
Príprava: 20 minút
Pečenie: 60 minút
Potrebujeme:
100 g zmäknutého masla alebo margarínu
50 g cukru
2 vajcia
pol citrónovej arómy
150 g mletého maku
1 balenie zmesi na bábovku
250 ml mlieka
50 g hrozienok
formu na bábovku (priemer 23 cm)
Postup:
1. Maslo alebo margarín trieme v mise, pridáme cukor, kým nevznikne pena. Vmiešame po jednom vajci, olej, citrónovú arómu a mak. Následne pridáme zmes na bábovku, mlieko a hrozienka. Cesto vymiešame, kým nie je hladko uhnetené.
2. Cesto vložíme do formy, poriadne vymastenej a vysypanej múkou. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu.
3. Vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a prípadne pocukrujeme.
Náš tip:
Bábovka je typický múčnik babičiek. Overených receptov sa oplatí držať. Zároveň má bábovka veľa variácií: môžete si ju pripraviť čokoládovú, dvojfarebnú, orechovú, pomarančovú alebo dokonca aj z ovsených vločiek.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto a recepty: DR. OETKER.