Presunúť na hlavný obsah

Recept: Tokáň z hovädzích líčok

Recepty

Dedova dobrota z mäsa, ktoré v našej kuchyni veľmi nepoužívame.

Príprava: 25 minút

Varenie: 2,5 hodiny
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g hovädzích líčok
2 PL masti
300 g cibule
cesnak
soľ
čerstvo namleté korenie
paradajkový pretlak
rasca
300 ml červeného vína
čili paprička
majorán

Postup:
1.
Hovädzie líčka očistíme a pokrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu opražíme na masti do zlatista. Pridáme mäso a spolu opražíme. Pridáme paradajkový pretlak a necháme orestovať. Podlejeme červeným vínom a necháme odpariť.

2. Podlievame hovädzím vývarom alebo vodou a dusíme do mäkka pod pokrievkou. Pridáme cesnak, korenie, rascu, čili a soľ. Nakoniec pridáme majorán a necháme prejsť varom. Podávame s domácim chlebom alebo tarhoňou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha