Recept: Tokáň z hovädzích líčok
Dedova dobrota z mäsa, ktoré v našej kuchyni veľmi nepoužívame.
Príprava: 25 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g hovädzích líčok
2 PL masti
300 g cibule
cesnak
soľ
čerstvo namleté korenie
paradajkový pretlak
rasca
300 ml červeného vína
čili paprička
majorán
Postup:
1. Hovädzie líčka očistíme a pokrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu opražíme na masti do zlatista. Pridáme mäso a spolu opražíme. Pridáme paradajkový pretlak a necháme orestovať. Podlejeme červeným vínom a necháme odpariť.
2. Podlievame hovädzím vývarom alebo vodou a dusíme do mäkka pod pokrievkou. Pridáme cesnak, korenie, rascu, čili a soľ. Nakoniec pridáme majorán a necháme prejsť varom. Podávame s domácim chlebom alebo tarhoňou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha