Recept: Filety zo zubáča na zeleninovom kuskuse
Ponúkame vám ďalší z bezlaktózových receptov.
Príprava: 80 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g filiet
80 g čiernych olív Kalamata
200 g kuskusu
320 g zeleniny (cuketa, baklažán, farebná paprika, šalotka)
olivový olej
citrónovú šťavu
soľ
škoricu
korenie
Postup:
1 Filety zo zubáča osolíme a na každú porciu pridáme časť rozmixovaných olív.
2 Nahusto naukladáme do vyššieho pekáča a zalejeme olivovým olejom tak, aby zakrýval rybu. Pečieme 40 minút (80 °C).
3 Na olivovom oleji opečieme šalotku, nadrobno pokrájanú zeleninu a pridáme kuskus, ktorý sme si zaliali vriacou vodou v pomere 1 : 2 (zaliaty necháme postáť 10-15 minút). Dobre spolu premiešame a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a škoricou. Kuskus so zeleninou musí byť sypký, nie ako kaša.
Náš tip:
Olivový olej použitý pri pečení zubáča použijeme vzápätí pri príprave kuskusu. Aj celé jedlo možno pokvapkať lyžicou olivového oleja.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: šéfkuchár Peter Kulhány
Foto: MIELE