Recept bez laktózy: Jahňacia kotleta s tymianom a krúpami
Aj bez laktózy sa dá pripraviť veľkolepé jedlo.
Príprava: 45 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
jahňacie kotlety
150 g cibule
150 g krúp
250 g lúpaných paradajok
cesnak
250 g cukety
100 g slaniny
soľ
korenie
bylinky - tymian
olivový olej
Postup:
1 Jahňaciu kotletu osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a nasekaným tymianom. Opečieme na oleji a pečieme spolu v rúre 14 minút pri 180 stupňoch s cesnakom v šupke, slaninkou a cuketou.
2 Krúpy uvaríme do polomäkka, scedíme a pridáme ich na opečenú cibuľku so slaninkou a zalejeme lúpanými paradajkami. Počas varenia podlievame vývarom, dochutíme soľou, korením a bylinkami.
Náš tip:
Jahňacie mäso po upečení zabalíme do alobalu a necháme na teplom mieste oddychovať aspoň 10 minút. Zabránime tým vytekaniu šťavy z mäsa pri krájaní.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: šéfkuchár Peter Kulhány
Foto: MIELE