Presunúť na hlavný obsah

Pečené bravčové rebierka s pivom. A omotáte si chlapa okolo prsta

Recepty

Pochúťky, v ktorých sa snúbi chuť jedla s lahodnou vôňou a chuťou piva, potešia nielen mužov, ale aj nežné pohlavie. Ale rebierka - to je takmer výlučne chlapská záležitosť. Potešte teda toho "svojho".

Pečené bravčové rebierka s pivom

Potrebujeme:
- 1 000 g bravčových rebier
- soľ
- nové korenie
- bobkový list
- celé čierne korenie
- pivo
- čili
- grilovacie korenie
- mleté čierne korenie

Postup:
1. Umyté bravčové rebrá nasekáme na menšie kusy a dáme variť do osolenej vody spolu s novým korením, celým korením a bobkovým listom. Varíme do polomäkka - asi pol až trištvrte hodiny (podľa veľkosti rebier).

2. Medzitým pripravíme marinádu z piva, grilovacieho korenia, soli, mletého čierneho korenia a čili. Uvarené rebrá necháme vychladnúť a potom ich vložíme do pripravenej marinády najmenej na dve hodiny (alebo aj cez noc).

3. Rúru predhrejeme asi na 130 °C a marinované rebrá (aj s marinádou) pokladieme na pekáč a pečieme ich asi 20-25 minút. Ak ich nepodávame hneď, potom ich tesne pred podávaním 10 minút sprudka ohrejeme v rúre vyhriatej na 220 °C. Podávame s pečivom, zeleninovou prílohou a s dobre vychladeným pivom.