Ďalší recept na slané cookies - s olivami a rozmarínom
Šéfkuchár Marek Petrán však ponúka štyri recepty na skvelé slané cookies s bylinkami a syrom. Prinášame vám druhý z nich.
Rozmarínovo-olivové cookies
Na 3 tucty potrebujeme:
- 1/2 zmäknutej Hery
- 1,5 pohára hladkej múky
- 1 pohár ryžových burizonov
- pol pohára posekaných vykôstkovaných čiernych olív
- 1 ČL soli
- 2 žĺtky
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- 3 PL posekaného čerstvého alebo 1-2 PL sušeného rozmarínu
- biele korenie
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 180 oC. Zmiešame sódu bikarbónu, soľ, čierne korenie a Heru. Na záver do masy pridáme žĺtky, rozmarín, olivy a múku. Cesto necháme asi 15 minút odstáť.
2. Rukou z cesta vytvarujeme cookies a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 - 17 minút. Necháme vychladnúť.
Tip: Rozmarín vo väčších dávkach môže pôsobiť opojne, preto pozor pri dávkovaní - do pokrmu pre štyri osoby stačí lyžička. Pokrmom dodáva chuť zveriny.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: šéfkuchár Marek Petrán
Foto: UNILEVER SLOVENSKO