Hrianky s diabolskou zmesou - urobte chlapovi radosť k hokeju
Podľa receptu šéfkuchárky Martiny Meškovej môžete pripraviť diabolské hrianky s pivom, ktoré zachutia najmä mužským návštevám. Alebo ich môžete pripraviť svojej polovičke, keď bude sledovať napínavý hokejový zápas.
Hrianky s diabolskou zmesou
Potrebujete:
- 500 g bravčového stehna
- 100 ml oleja
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 11 PL kečupu
- 150 g údenej domácej klobásy
- 150 g čerstvej papriky
- 200 g tvrdého syra
- 2 menšie cibule
- soľ
- 1 kl mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- 8 krajcov staršieho chleba
Postup:
1. Mäso nakrájané na rezance opečieme na cibuľovom základe.
2. Pridáme pretlak, kečup, čerstvú papriku nakrájanú na rezančeky, soľ, mletú červenú papriku, korenie, klobásu nakrájanú na polkolieska a cibuľu nakrájanú na kolieska. Podusíme domäkka.
3. Zmes dáme na chlieb opečený nasucho. Vrch posypeme syrom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Martina Mešková, šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity
Foto: Robert Huttner pre Pravdu