Presunúť na hlavný obsah

Recept: Morský vlk s mozzarellovou krustou

Recepty

Skúšajte aj iné dobroty z rýb, nie len vianočného kapra.

Príprava: 20 minút

Pečenie: 10 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
4 filety z morského vlka
1 citrón
100 ml olivového oleja
100 g bazalky
125 g mozzarelly
soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1.
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať.
2. V mažiari zmiešame nadrobno nasekanú bazalku a nakrájanú mozzarellu, ktorú sme pokvapkali citrónom. Pridáme pochutiny a so zmesi pripravíme pastu, ktorú potom nanesieme na kožu filetu.
3. Takto pripravený filet vložíme do vopred predhriatej rúry a pečieme 6-8 minút pri teplote 180 oC. Podávame s maslovou zeleninou.

Tip šéfkuchára
Pri výbere filetu iného druhu ryby treba dbať na to, aby sa ryba s kožou nestiahla a tým nespôsobila pád krusty. Takejto situácii možno zabrániť aj narezaním kože ryby.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha