Presunúť na hlavný obsah

Recept: Bruschetta so špargľou a strateným vajcom

Recepty

Využite sezónu slovenskej špargle zo Záhoria na prípravu chutných pokrmov.

Príprava: 20 minút

Náročnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
4 krajce bieleho chleba
200 g zelenej alebo bielej špargle
4 vajíčka
hrsť mladej žeruchy
na dozdobenie:
hoblinky parmezánu
olivový olej
balzamikový ocot
soľ
čierne korenie
cesnak
1 PL masla

Postup:
1
V osolenej vode obvaríme špargľu do mäkka.
2 Stratené vajce: Do vriacej vody pridáme lyžicu octu, lyžičkou urobíme vír a do stredu rozklepneme vajíčko, ktoré sa pekne zaobalí. Vajíčko varíme asi tri minúty, aby bolo namäkko.
3 Krajce chleba ugrilujeme na panvici alebo na grile, potom potrieme strúčikom cesnaku a maslom. Špargľu si na panvici prehodíme s nasekaným cesnakom a maslom. Ochutíme soľou a čiernym korením.
4 Na chlieb dáme špargľu, pridáme stratené vajce, žeruchu a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom. Iný rozmer jedlu pridá pokvapkanie aromatickým hľuzovkovým olejom.

Náš Tip:
Kto má rád pikantné jedlá, môže na spestrenie chuti špargľu orestovať s čili papričkou. Možno pridať aj iné vajíčko ako prepeličie. Namiesto kravského parmezánu možno vyskúšať variáciu s ovčím syrom pecorino.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu