Škola varenia: Zemiakovo-rybací nákyp
Krok za krokom: pripravte si rybu na netradičný spôsob.
Príprava: 65 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
300 g rybacích filetov (pstruh, zubáč, šťuka, pangasius)
400 g zemiakov
200 g čerstvých šampiňónov
100 g šalotky
150 g masla
50 g hladkej múky
1 muškátový oriešok
250 ml smotany na varenie
2 vajcia
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny, kúsky rybacieho filetu a nakoniec zakryjeme vrstvou zemiakov.
2. Zemiaky zalejeme bešamelom, ktorý ochutíme soľou, korením a postrúhaným muškátovým orieškom. Omáčku necháme vychladnúť a vmiešame do nej vajce. Prelivom zalejeme zemiaky a vrch nákypu posypeme nastrúhaným syrom.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata asi 20 - 25 minút pri teplote 185 oC.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha