Škola varenia: Plnené závitky z diviaka
Postup, ako prirpaviť chutné závitky z diviaka.
Plnené závitky z diviaka
Potrebujeme:
- 600 g stehna z diviaka
- 20 g kapár
- 100 g sladkokyslých uhoriek
- 60 g sardely
- 40 g hladkej múky
- 200 ml kyslej smotany
- 100 ml suchého bieleho vína
- 80 g údenej slaniny
- 40 g tuku
- 80 g masla
- voda alebo vývar
- soľ
Postup:
Krok 1. Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a okoreníme. Každý rezeň potrieme horčicou a na každý položíme plátok údenej slaniny, uhorky, cibule, sardely a masla.
Krok 2. Rezne zvinieme, spevníme špáradlom a na rozohriatom tuku zo všetkých strán opečieme. Potom podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme posekané kapary, prikryjeme pokrievkou a rúre upečieme do mäkka.
Krok 3. Múku a biele víno rozšľaháme v kyslej smotane a pred dokončením ňou zalejeme závitky. Pred podávaním ešte zjemníme maslom. Plnené závitky z diviaka podávame s dusenou ryžou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Mikuláš Marcinka, šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu