Presunúť na hlavný obsah

Recept: Tvarohovník s jahodami

Recepty

Máte veľa jahôd či čerešní? Upečte z nich dobroty.

Príprava: 40 minút

Pečenie: 25-30 minút
Obťažnosť: 1

Na 8 porcií potrebujeme:
2 balenia sušienok (esíčka)
120 g masla
500 g tvarohu
150 g bieleho jogurtu
2 vajcia
2 žĺtky
štipka soli
1 vanilkový struk
150 g cukru
300-400 g jahôd
červená potravinárska farba
300 g bieleho jogurtu na polevu
cukor podľa chuti

Postup:
1.
Rozdrobené sušienky opečieme na masle a nasypeme do vymazanej tortovej formy. Dobre utlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.

2.
Tvaroh, jogurt a vanilku (struk vyškrabkáme) dôkladne premiešame na hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor, nakoniec celé vajíčka a žĺtky. Miešame pomaly, aby sa v kréme netvorili bubliny.

3.
Pečieme vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 20 minút. Vytiahneme z rúry a navrstvíme polevu, ktorú sme pripravili zmiešaním 300 g jogurtu, cukru a jahôd. Necháme v rúre ešte 5 až 10 minút. Vytiahneme a necháme stuhnúť do druhého dňa.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha