Pochúťky z grilu: Grilované slimáky
Teplé dni prinášajú obľúbené grilovanie.
V centre pozornosti sa tak ocitajú klobásy, slanina, špekáčiky a párky. Ak už pri zmienke o grilovačke počujete škvrčanie mäska na grile a v nose si jasne vybavujete vôňu všetkých dobrôt, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi receptami.
Príprava: 90 minút
Náročnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 väčšie tenké plátky bravčového stehna
4 plátky slaniny
2 veľké červené papriky
4 vetvičky šalvie
4 PL oleja
grilovacie korenie
korenie a soľ
Postup:
1 Očistíme papriky, pokrájame ich na prúžky a dáme na niekoľko minút do rozohriatej rúry pokým nezmäknú. Necháme ich vychladnúť, zlúpneme šupku.
2 Plátky mäsa vyklepeme, na celú plochu mäsa poukladáme plátky slaniny a pripravenú papriku, k jednej strane plátku priložíme vetvičku šalvie a zavinieme pevné závitky. Zo závitkov ukrajujeme hrubšie kolieska a tie napichujeme na špajdle, ktoré sme si vopred 1-2 hodiny namáčali v studenej vode.
3 Olej zmiešame so soľou, korením a grilovacím korením. Malé rolády na špajli potrieme ochuteným olejom a položíme na gril (jedlo sa dá pripraviť aj pod grilom v rúre). Grilujeme z každej strany, až je mäso mäkké. Súčasne so slimákmi si môžeme ugrilovať aj paradajky.
4 Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo pečivom a zeleninovými šalátmi.
Náš tip:
Ak máte radšej hydinové mäso, vyskúšajte bravčové stehno nahradiť morčacími prsiami. Výsledok nesklame.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: Váhala