Škola pečenia: Rebarborou plnené lístkové vrtuľky
Koláče musia lákať pekným vzhľadom. Naučte sa ich pripraviť.
Príprava: 40 minút
Obťažnosť: 2
Na 10 porcií potrebujeme:
400 g lístkového cesta
500 g rebarbory
vanilkový puding
300 g práškového cukru
škoricový cukor
Postup:
1. Olúpanú a nadrobno nakrájanú rebarboru zasypeme cukrom, pridáme alebo uberieme množstvo cukru podľa stupňa kyslosti rebarbory, necháme postáť asi hodinu. Pustenú šťavu zlejeme, doplníme vodou na 300 ml a uvaríme v nej vanilkový puding.
2. Lístkové cesto rozvaľkáme a ostrôžkou pokrájame na štvorce približne 11x10 cm, urobíme v nich nárezy na tvarovanie. Do stredu dáme lyžicu pudingu a kôpku odstátej rebarbory, preložíme, konce upravíme do požadovaného tvaru a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 20 minút pri teplote 175 oC. Ešte horúce koláče posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha