Škola varenia: Kuracia roláda s brokolicou a šampiňónmi
Postup, ako si pripraviť kuraciu roládu plnenú zeleninou, nájdete práve u nás.
Škola varenia: Roláda s brokolicou a šampiňónmi
Potrebujeme:
- 1 väčšie kurča
- 200 g šunky
- 200 g tvrdého syra
- 300 g brokolice
- 300 g čerstvých šampiňónov
- 200 ml oleja
- 50 g horčice
- soľ
- karí korenie
Postup:
1. Umyté a osušené kurča vykostíme (na jednu roládu môžeme použiť aj polovicu kurčaťa). Kurča zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Na plát mäsa naukladáme plátky šunky.
2. Syr nastrúhame, pridáme malé ružičky brokolice, opečené šampiňóny a všetko spolu zľahka premiešame. Zmes uložíme na plát šunky a všetko zrolujeme (aby sa roláda počas pečenia nerozpadla, zviažeme ju niťou).
3. Olej, mletú papriku, rascu a soľ spolu vymiešame a potrieme roládu. Roládu podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180¤°C. Počas pečenia polievame výpekom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Štefan Šesták, šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu