Zadžemujme si s ovocím: Džem z egrešov, kivi a jabĺk
Zaujímavé džemy možno získať kombináciou viacerých druhov ovocia.
Príprava: 20 minút
Na 3 poháre po 375 ml potrebujeme:
400 g egrešov
300 g olúpaného kivi
300 g olúpaných jabĺk zbavených jadrovníkov
500 g kryštálového cukru
1 balíček Gelfixu Extra 2:1
Postup:
1 Guľky egreša zbavíme stoniek a stopiek, umyjeme a necháme oschnúť. Potom ich rozpolíme. Kivi a jablká nakrájame nadrobno. Ovocie vložíme do hrnca. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
2 Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 2 KL práve prevareného džemu. Pokiaľ nie je džem po vychladnutí dostatočne tuhý, primiešame do ovocnej zmesi 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej.
3 Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR.OETKER