Presunúť na hlavný obsah

Zadžemujme si s ovocím: Džem z egrešov, kivi a jabĺk

Recepty

Zaujímavé džemy možno získať kombináciou viacerých druhov ovocia.

Príprava: 20 minút

Náročnosť: 1

Na 3 poháre po 375 ml potrebujeme:
400 g egrešov
300 g olúpaného kivi
300 g olúpaných jabĺk zbavených jadrovníkov
500 g kryštálového cukru
1 balíček Gelfixu Extra 2:1

Postup:
1
Guľky egreša zbavíme stoniek a stopiek, umyjeme a necháme oschnúť. Potom ich rozpolíme. Kivi a jablká nakrájame nadrobno. Ovocie vložíme do hrnca. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2 Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 2 KL práve prevareného džemu. Pokiaľ nie je džem po vychladnutí dostatočne tuhý, primiešame do ovocnej zmesi 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej.

3 Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR.OETKER