Recept: Višňový džem so škoricou
Presvečte sa, že višne idú skvele do páru so škoricou.
Príprava: 15 minút
Na 3 poháre po 375 ml potrebujeme:
1 kg vykôstkovaných višní
1 balíček škoricového cukru
350 g kryštálového cukru
1 balíček Gelfixu Super 3:1
Postup:
1 Umyté a odkôstkované višne mierne rozmixujeme alebo nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme škoricový cukor.
2 Z odváženého cukru odoberieme 2 PL a zmiešame s Gelfixom Super. Pridáme k ovociu a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
3 Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej.
4 Z džemu odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečko, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR.OETKER