Škola varenia: Knedľa so slaninkou a vajcom
Pripravte si jednoduchú a lacnú večeru.
Príprava: 25 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
Knedľa:
1 vajce
500 g polohrubej múky
20 g droždia
štipka soli
220 ml vlažného mlieka
0,5 kl krupicového cukru
Na zaliatie:
400 g anglickej slaniny
4 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
50 g pažítky
Postup:
1. Knedľa: Kvasnice rozdrobíme do hrnčeka vlažného mlieka, pridáme štipku cukru, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. V mise zmiešame múku, soľ, vajcia, vykysnutý kvások a vypracujeme polotuhé cesto. Prikryjeme ho a necháme na teplom mieste kysnúť 30-40 minút podľa teploty v miestnosti. Že je cesto vykysnuté, spoznáme tak, že je lesklé, pružné, ak urobíme do neho jamku prstom, zvoľna sa bude vyplňovať. Vytvarujeme knedle a vo vode varíme cca 18 minút.
2. Hotovú knedľu prepicháme špajdľou, aby zostala pekne nadýchaná. Necháme ju vychladnúť a nakrájame na menšie kocky. Na panvici roztopíme na malé kocky nakrájanú slaninu, pridáme knedľu a opekáme do zlatista. Nakoniec zalejeme rozšľahanými vajcami a na tanieri dozdobíme nakrájanou pažítkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha