Pečený bôčik s tvarohovou knedľou
K tradičnému jedlu skúste pripraviť netradičnú knedľu.
Príprava: 30 minút
Pečenie: 8 hodín
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g bravčového bôčiku
300 g cibule
5 strúčikov cesnaku
soľ
rasca
800 g kapusty
1 kl tuku
1 kl nadrobno pokrájanej cibule
ocot
cukor
Tvarohová knedľa:
500 g tvarohu
3 rožky
1 vajce
250 g krupice
štipka soli
2 PL mlieka
Postup:
1. Bôčik necháme v celku, nasolíme a nakoreníme a votrieme cesnak. Na plech dáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Na 10 minút dáme do rozohriatej rúry na 200 °C a potom znížime teplotu na 80 °C a pečieme až sedem hodín.
2. Na roztopený tuk vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cukor a pokrájanú kapustu. Osolíme, posypeme rascou a polejeme lyžicou octu. Pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme asi pol hodiny. Zásadne nepodlievame. Aby sa kapusta nepripálila, častejšie pomiešame a dusíme pomaly na miernom ohni. Dusená kapusta má byť krehká, bez šťavy, sladkokyslá, s príchuťou cibule a rasce.
3. Tvarohová knedľa: Rožky nakrájame a zmiešame s vajcami, tvarohom, krupicou a dochutíme. Namiesto tvarohu môžeme použiť ricottu. Pomocou fólie vytvarujeme knedle a varíme asi 25 minút.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha