Chute leta
K letu patrí vôňa grilovaných pochúťok. Vyskúšajte si ich pripraviť.
Chalupárske ražniči
Marinovanie: 30 minút
Príprava: 15 minút
Náročnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
pol kg bravčového stehna
100 g klobásy
2 papriky
100 g anglickej slaniny
1 cibuľa
olej
paradajková omáčka
Pikantná marináda:
jemný kečup
Dijonnaise
soľ
korenie
cesnak
Postup:
1 Stehno nakrájame na kocky, cibuľu na štvrtiny, papriku, slaninu a klobásu na plátky.
2 Mäso naložíme na 30 minút do pikantnej marinády. Na špízové ihly postupne napichujeme mäso, slaninu, cibuľu, klobásu a papriku. Pečieme na grile dozlata.
3 Podávame s paradajkovou omáčkou, ktorá vhodne podporí chuť pikantnej marinády.
Náš tip:
K správnemu chalupárskemu ražniči patrí čerstvý chlieb, ale ako prílohu môžete zvoliť aj biele pečivo alebo varené zemiaky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: UNILEVER