Recept: Hermelín na grile
Túto grilovanú dobrotu si určite nenechajte ujsť.
Príprava: 25 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 balenia hermelínu na grilovanie
1 balenie grilovacieho korenia
2 PL tatárskej omáčky
2 PL zaváraniny z divých brusníc
1 PL dezertného vína (metropol, vermut,…)
Postup:
1 Hermelín vcelku obalíme v grilovacom korení. Dôkladne zabalíme späť do jeho alobalového papiera.
2 Zabalené syry položíme na rozpálený gril a pečieme 5 minút z každej strany. Potom servírujeme horúce s dipom pripraveným zmiešaním brusníc, tatárskej omáčky a sladkého vína. Podávame so šalátom.
Náš tip:
Do tekutého syra môžeme namáčať chrumkavý chlieb.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: UNILEVER