Marinovaný losos na grile - podľa receptu šéfkuchára
"Grilovanie dáva surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím s rodinou a priateľmi," tvrdí šéfkuchár Viktor Nemeček. Ponúka recept na chutného lososa.
Marinovaný steak z lososa
Potrebujete:
- 4 steaky z lososa (200-gramové)
- 800 g cherry paradajok
Marináda:
- 100 ml olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 g hnedého cukru
- šťava z 1 limetky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 5 g rozmarínu
- petržlenová vňať
- šalvia
Postup
1. Z oleja, cesnaku, cukru, soli, korenia a rozmixovaných byliniek pripravíme marinádu.
2. Pripravené steaky z lososa ponoríme do marinády a dáme marinovať približne dve hodiny v chladničke.
3. Marinované steaky grilujeme spolu so cherry paradajkami a počas prípravy potierame zvyšnou marinádou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Viktor Nemček, šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu