Škola varenia: Bravčový koriandrový hamburger - váš chlap sa oblíže!
Pripravte si hamburger - nie však fast-foodýv, ale z poriadneho mäsa na vašom domácom grile.
Bravčový koriandrový hamburger
Potrebujete:
- 800 g bravčovej krkovičky
- 2 väčšie cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 g soli
- 2 g mletého čierneho korenia
- nasekaná vňať koriandra
- 2 g kajenského korenia
Postup:
1. Mäso pomelieme, dáme do misky, pridáme soľ, kajenské korenie, koriander, nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť asi hodinu v chlade.
2. Zo zmesi tvarujeme hamburgery, ktoré grilujeme na miernom ohni asi desať minút.
3. Podávame s ugrilovanou žemľou a zeleninovým šalátom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Viktor Nemček, šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu