Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Lososové caramelle na paradajkách

Recepty

Ak máte chuť na niečo typicky talianske, vyskúšajte náš recept podľa školy varenia.

Škola varenia: Lososové caramelle na paradajkách

Potrebujeme:
- 250 g múky Farina (bezlepkovej)
- 5 vajec
- 1 kl olivového oleja
- 200 g lososa
- 50 g šalotky
- 50 ml olivového oleja
- 500 g paradajok z konzervy
- 1 PL soli
- 1 PL kryštálového cukru
- 1/2 kl mletého čierneho korenia

Postup:

1. Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30 minút odležať. Hotové cesto rozvaľkáme valčekom na jemný plát.

2. Lososa nakrájame na kúsky a zľahka orestujeme na olivovom oleji so šalotkou. Ochutíme cukrom, soľou a korením a necháme vychladnúť. Plát cesta nakrájame na rovnomerné obdĺžniky a plníme plnkou. Jemne zvinieme a stlačíme. Varíme v osolenej vode, kým plnené cestoviny nevyplávajú na povrch.

3. Paradajky z konzervy rozmixujeme, vylejeme ich na rozohriaty olej a zľahka zarestujeme. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Zredukujeme (odparíme) tak, aby zostalo len husté pyré bez vody. Aranžujeme na tanier.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Miroslav Heredoš, šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu