Presunúť na hlavný obsah

Rady do kuchyne

Recepty

Čím všetkým si v kuchyni môžeme pomôcť?

Pretlak pomôže

Ak sa niekto domnieva, že netučná šťava k mäsu má nemastnú-neslanú  či mdlú chuť, stačí jednoducho do nej pridať lyžicu paradajkového pretlaku a nevábna šťava získa skvelú arómu. Ak ju chcete pikantnejšiu, pridajte nastrúhaný chren.

Ľubovník záchranár
Pri varení sa často nevyhnete drobným popáleninám a rankám. Nezúfajte, prvá pomoc je ľahká.  Ak je postihnutý naozaj len malý kúsok kože, stačí miesto potrieť olejom z ľubovníka. Tento olej je dobrý aj na ošetrenie preležanín, sparenín a na starostlivosť o pokožku po opaľovaní.

Náhrada vajec
Vajcia pri varení plnia funkciu spojiva. Čím sa však dajú  nahradiť? Použiť môžeme prášok do pečiva, vrecúško nahradí 1 - 2 vajcia, alebo instantné droždie, keď jednoducho rozpustíme obsah vrecka v 50 ml teplej vody. Droždie vydá asi za 2 vajcia.

Domáce elixíry
Na každú chorobu existuje liečivá bylinka, hovorí ľudová múdrosť. Dráždivý kašeľ účinne zaženú silné liečebné prostriedky z domáceho prostredia: chren, cibuľa a med. Ale oplatí sa vyskúšať aj rôzne sirupy či ovocné šťavy.

Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK