Čarovanie s olivami: Letná olivová variácia
Recepty, v ktorých nechýbajú španielske olivy - azda najznámejší vývozný artikel z Pyrenejského polostrova, určite potešia chuťové poháriky.
Príprava: 20 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
75 g španielskych zelených olív
75 g španielskych čiernych olív
50 g chleba
1/4 červenej cibule
100 g syra Manchego alebo iného zrejúceho syra
5 cherry rajčín
niekoľko lístkov bazalky
trochu olivového oleja na dochutenie
Postup:
1 Chlieb a syr nakrájame na kocky. Cherry rajčiny prekrojíme na polovicu. Cibuľu môžeme nakrájať na drobno, prípadne na prúžky - podľa toho, ako ju máme v šaláte radšej.
2 Jednotlivé ingrediencie vsypeme do šalátovej misy a dôkladne premiešame.
3 Pridáme bazalku na dochutenie a olivový olej. Ešte raz premiešame.
Náš tip:
Môžeme podávať okamžite, ale vhodnejšie bude, ak necháme šalátovú variáciu odležať v chladničke. Olivy pustia trochu šťavy, prepoja chute jednotlivých ingrediencií a zvýraznia ju.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Zdeno Gáfrik pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Enrique Sanchéz, televízny šéfkuchár a držiteľ kulinárskeho ocenenia James Beard Foundation
Foto: 1st Class Agency