Presunúť na hlavný obsah

Recept aj pre diabetikov: Penne na zelenine

Recepty

Aj diétne jedlá môžu byť chutné.

Jakub Jakubčo, šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci

"Jedlo pre diabetikov – neznie to príliš lákavo. Pritom sa pripravuje v duchu gastronomických trendov: z čerstvých, kvalitných surovín, s nízkym obsahom cukrov a v podobe viacerých menších porcií denne."

Príprava: 8 minút
Varenie: 12 minút
Obťažnosť: 1

Pre 1 osobu potrebujeme:
200 g cestovín (penne )
50 g cukety
50 g baklažánu
50 g mrkvy (baby karotky)
100 g paradajok
soľ
bazalka
olivový olej

Postup:
1.
Penne uvaríme vo vriacej osolenej vode, na panvicu dáme olivový olej, do ktorého vložíme na kolieska nakrájanú cuketu a baklažán, baby karotku a dochutíme soľou.
2. Pridáme sparené a olúpané paradajky, do udusenej masy pridáme cestoviny a podávame s čerstvou bazalkou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha