Recept: Bravčová panenka v makovej kruste s olivami
Pripomeňte si dovolenku chutným jedlom s olivami.
Príprava: 35 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 - 2 bravčové panenky
100 g maku na obalenie
3 PL panenského olivového oleja
čierne korenie
žeruchu
Na zálievku:
1 veľkú paradajku
1 hrnček španielskych čiernych alebo zelených olív
1 žltú papriku
6 PL panenského olivového oleja
1 PL sherry octu
čili papričku (nie je nutná)
trochu prepasírovaného cesnaku
Postup:
1 Paradajku olúpeme a nakrájame na kocky. Jemne nasekamé olivy, sladkú papriku a podľa chuti čili papričku. Tieto ingrediencie dôkladne premiešame spolu s ostatnými ingredienciami zálievky a necháme odležať.
2 Bravčovú panenku nakrájame na tenké filety, ktoré osolíme a obalíme v maku. Filety v makovej kruste osmažíme na troške oleja.
3 Bravčovú panenku podávame so zálievkou a žeruchovým šalátom.
Náš tip:
Makové semená obsahujú kyseliny linolové, ktoré chránia srdce a kyselinu olejovú, ktorá pomáha v prevencii rakoviny prsníka. Nízka kalorická hodnota maku poteší všetkých, ktorí držia redukčnú diétu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Zdeno Gáfrik pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Enrique Sanchéz, televízny šéfkuchár a držiteľ kulinárskeho ocenenia James Beard Foundation
Foto: 1st Class Agency