Svieže chute leta: Parfé z lesného ovocia s jahodovým tartarom
V lete milujeme zmrzlinu. Skúste si pripraviť takúto.
Príprava: 60 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g mrazeného lesného ovocia
300 ml smotany na šľahanie
30 g vanilkového cukru
3 g plátkovej želatíny
50 ml likéru Malibu
150 g jahôd
50 g kryštálového cukru
10 g mäty
Postup:
1 Lesné ovocie pomaly rozmrazíme, rozmixujeme na jemnú hmotu, pridáme vanilkový cukor, rozpustenú želatínu a zmiešame s vyšľahanou šľahačkou. Na záver pridáme likér. Takto pripravenú hmotu dáme do vhodnej formy (napr. na srnčí chrbát) a dáme zamraziť na asi 4 hodiny do mrazničky.
2 Jahody nasekáme na malé kocky, ochutíme karamelom a mätou.
3 Dezert naaranžujeme na tanier a dozdobíme ovocím podľa vlastného výberu.
Náš tip:
Do pohárika pod jahody môžeme na zvýraznenie chuti dať ešte rozmixované mango.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept pripravil: Marian Harcinik, šéfkuchár reštaurácie Diplomat a hotela NH Gate One v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu