Presunúť na hlavný obsah

Pstruh so zemiakovým šalátom - dobrota z letného menu

Recepty

Vladimír Ďurta, kuchár hotela Bystrá pri Brezne pripravil pre vás chutného pečeného pstruha so zemiakovým šalátom.

Pečený pstruh so zemiakovým šalátom

Potrebujeme:
- 4 pstruhy
- soľ
- korenie
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1000 g zemiakov
- 300 g majonézy
- 100 ml oleja
- 200 g sterilizovaných uhoriek
- 3 mrkvy
- 3 vajcia

Postup:
1. Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme  olejom. Pečieme pri teplote 200 oC.
2. Zemiaky uvaríme v šupe, po vychladnutí ošúpeme, pokrájame na kocky. Uvarené vajíčka, cibuľu a uhorky pokrájame na kúsky. Obvarenú mrkvu najemno nastrúhame.
3. Z majonézy a oleja vypracujeme nálev a dochutíme ho nasekaným cesnakom. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Šalát zalejeme nálevom a necháme v chladničke dobre vychladnúť. Pri servírovaní z neho formujeme kôpky – pomôžeme si pohárikom, mištičkou alebo formičkami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha