Presunúť na hlavný obsah

Pirohy plnené husacou pečeňou. Budete sa oblizovať!

Recepty

Pochúťka z kuchyne starej mamy, ktorá sa nepripravuje až tak často. Vyskúšajte ju.

Pirohy plnené husacou pečeňou

Suroviny:
- 300 g husacej pečene
- 500 g zemiakov
- soľ
- mleté čierne korenie
- 200 g múky
- 100 g cibule

Postup:
1. Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú husaciu pečeň nakrájame na malé kúsky, pridáme cibuľu, soľ a čierne korenie.
2. Dobre vymiešanú zmes poukladáme na kolieska z cesta, preložíme ich na polovice a okraje pritlačíme. Dáme variť do osolenej viracej vody.
3. Po uvarení vyberieme a poukladáme na tanier, kde ich na záver pretrieme husacou masťou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Vladimír Ďurta, kuchár hotela Bystrá pri Brezne
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu