Maškrtníkov sen: Slivkové pralinky s červeným vínom
So sladkosťami by sa to síce nemalo preháňať, ale odolať lákavým dobrotám je neraz ťažké.
Príprava: 40 minút
Náročnosť: 1
Na 30 kusov potrebujeme:
100 g sušených sliviek bez kôstok (asi 15 kusov)
75 ml červeného vína
150 g marcipánu
50 g preosiateho práškového cukru
Na ozdobenie:
1 balíček tmavej polevy
Postup:
1 Na prípravu praliniek slivky pozdĺžne rozpolíme. Červené víno v malom hrnčeku uvedieme do varu, pridáme slivky a povaríme na miernom plameni asi 3 minúty. Asi na hodinu odložíme do chladu a necháme macerovať.
2 Marcipán a práškový cukor spolu prepracujeme, aby vznikla kompaktná hmota. Na pracovnej ploche zľahka vysypanej práškovým cukrom vyvaľkáme štvorec 30 x 30 cm a nakrájame na 30 obdĺžnikov 5 x 6 cm. Vždy jednu polovicu slivky položíme doprostred obdĺžnika z marcipánu a slivku zabalíme do marcipánu tak, aby vznikol valček.
3 Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Slivky zabalené v marcipáne pomocou vidličky ponoríme do čokolády a necháme odkvapkať na koláčovej mriežke (čokoládu prípadne ešte raz zahrejeme). Necháme stuhnúť. Po stuhnutí vytvoríme zo zvyšnej polevy, ktorú rozohrejeme, priečne linky. Až do podávania uložíme pralinky do chladu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto a recept: DR. OETKER