Pečieme s deťmi: Pečené lízanky
Zo všedného pusinkového cesta si s deťmi pripravte nevšedné lízanky.
Príprava: 25 minút
Obťažnosť: 2
Na 25 kusov lízaniek potrebujeme:
4 bielky
220 g cukru
1 horká čokoláda
cukrové ozdoby
špajdle
Postup:
1. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou úplne do tuha. Môžeme si rozdeliť do misiek a primiešať potravinové farbivo.
2. Naplníme vrecko na zdobenie a striekame na plech ľubovoľné tvary, vždy dva rovnaké. Ozdobíme cukrovými ozdobami.
3. Vyhrejeme rúru na 200 °C, vložíme plech a stiahneme teplotu na 100 °C. Sušíme asi 1-1,5 h podľa veľkosti.
4. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Medzitým si roztopíme čokoládu a pripravíme špajdle, zlepujeme rovnaké kúsky s čokoládou a špajdľou uprostred. Necháme vychladnúť.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha