Maškrtníkov sen: Tortičky s brusnicami
Milovníkom sladkého ponúkame na zamotanie hlavy a očarenie chuťových buniek skvelý recept.
Príprava: 20 minút
Náročnosť: 2
Na 10 kusov potrebujeme:
250 g hladkej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
štipku soli
250 g masla alebo margarínu
150 g cukru
4 vajcia (veľkosť M)
2 PL mlieka
Na ozdobenie:
500 g polotučného tvarohu
4 PL mlieka
1 balíček Creme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou
2 PL práškového cukru
10 PL brusnicového džemu
Postup:
1 Na prípravu cesta nasypeme do misy múku, pridáme kypriaci prášok a soľ a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín a premiešame ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Postupne pridáme cukor, vajcia a mlieko.
2 Hladké cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej na stupni 3).
3 Upečený múčnik preklopíme na kuchynskú mriežku. Stiahneme horný papier a korpus necháme vychladnúť. Okrúhlou formičkou vykrajujeme tortičky a rozložíme ich na plech na pečenie. Odkrojky jemne rozmrvíme.
4 Na prípravu náplne vareškou dôkladne premiešame tvaroh, mlieko a Creme Olé. Ak je náplň príliš tuhá, pridáme ešte 1 - 2 lyžice mlieka.
5 Pomocou kávovej lyžičky rozdelíme tvaroh rovnomerne na tortičky a lyžičkou vytvoríme ozdobné vlnky. Na tanier si pripravíme mrveničku, tortičky po okraji náplne posypeme a mrveničku jemne pritlačíme. Na 1 hodinu odložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme brusnicovým džemom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto a recept: DR. OETKER