Presunúť na hlavný obsah

Jedlo z jedného hrnca - pripravte polievku s údeným mäsom

Recepty

Šéfkuchár Vojto Artz opäť ponúka recept na jednu zo svojich dobrôt.

Jedlo z jedného hrnca – Polievka z údeného mäsa

Potrebujeme:
- 800 g rôzneho údeného mäsa
- 4 väčšie zemiaky
- 1 veľkú cibuľu
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- kúsok stopkového zeleru
- za hrsť jačmenných krúp
- celé čierne korenie
- nové korenie
- soľ
- pažítku

Postup:
1. Mäso dáme variť do osolenej vody. Postupne pridávame cibuľu, krúpy, zemiaky, koreňovú zeleninu a koreniny.
2. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a nakrájame. Podávame s chrenom a čerstvým chlebom. Zeleninu rozkrájame do polievky a posypeme pažítkou.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Foto: Luca Bisconti z knihy Vojto Artz U vás doma.